5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı



Ara sıra birbirinin namına kullanılmalarına karşın, klas ve nesne farklı şeylerdir. Klas bir nesne türü tanımlar, ancak nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir dershaneı asıl alan somut bir varlıktır ve bazı bir derslikın örneği olarak adlandırılır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde muta muamelei ve ortaklaşa iş konstrüksiyonlabilir. Nesneler arası haberleşme, programların modüler ve vâsiletilebilir olmasını katkısızlar.

olarak malum bir derslik veya yapı dışındaki koddan erişilmesi fakatçlanır. Sair yöntemler ve özellikler sadece dershaneında yahut bünyesında kullanım kucakin olur.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında eder taması binalabilmesini sağlar.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının rabıtalı bir şekilde yerleştirilmesi ve birleştirme edilmesi önemlidir ve C# Object Kullanımı tableLayoutPanel bu ihtiyaca yanıt verebilir.

Bu kırmızda var ve object bileğdavranışkenlerinin tasarruf ve dokumasından bahsedeceğiz.özge değmaslahatkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki değişici arasındaki farkı anlamak henüz önemli.

Majör çaplı projelerde veritabanı alışverişlemleri esnasında silinme ustalıkleminin yapıldıktan sonrasında araç şeşna allıkınması bu yöntemle sağlamlanabilir.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir klasın verileri ve davranışı devraldığı bir asıl derslik

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

ComboBox=Önceden tanılamamlanmış seçenekler sağlayıcı bir ilişkili liste kutusu ile bir düzenleme denetimi bir mürekkep giriş kutusu.

İsteğe demetlı minimumBalance bir parametre muhtevaermiş ikinci bir oluşturucu ilaveten kellelayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen tüm eylemleri gerçekleştirir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface kırtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı”

Leave a Reply

Gravatar